KIRIKKALE / MERKEZ - Lal Saran Anaokulu

SAĞLIKLI VE TEMİZ OL, COVİD OLMA (BE HEALTHY AND CLEAN, DO NOT BE COVID) E TWİNNİNG PROJESİ

Okulumuzun dahil olduğu ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 9 öğretmenin ve İtalyadan 1 öğretmenin ortaklıklarıyla oluşturduğu SAĞLIKLI VE TEMİZ OL, COVİD OLMA (BE HEALTHY AND CLEAN, DO NOT BE COVID) Projesinin içeriği aşağıda sunulmuştur.

Proje İçeriğimiz:

Küresel dünyayı etkisi altına alan Covid 19 virüsü her yaştan insanı olumsuz etkiledi. Okul öncesi yaş grubundaki çocuklar da bu olumsuzluklardan payını aldı. Okul hayatları kesintiye uğrayan çocuklar sosyalleşemedi, fiziksel hareketleri kısıtlandı, akranları ile zaman geçiremedi, çeşitli üzüntü, endişe ve korkulara bağlı travmalar yaşadı. Tüm bunların sebebi Covid 19 virüsü ile ilgili belirsizlik ve farkındalık düzeyindeki yetersizlikti. Tüm bu olumsuzlukları en aza indirmenin yolu çocuklarda temizlik alışkanlıklarını pekiştirmek ve sağlıklı yaşama konusunda farkındalıklarını ve bilinçlerini arttırmaktan geçiyor. Projemizde okul öncesi öğrencilerinin hayatın içinde yaparak, yaşayarak öz bakım becerilerini geliştirmek, kendini bulaşıcı hastalıklara karşı koruma farkındalığını geliştirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımıza sağlıklı yaşam, temizlik alışkanlıklarının pekiştirilmesini sağlayacağız. Hem okulda hem evde öğrendikleri olumlu davranışları uygulayacak çocuklarımızın bilinç düzeyi aratacak ve sağlıklı yaşama bilinci kalıcı hale gelecek. Aile eğitimleri ve aile katılımlı etkinliklerle velilerimiz çocuklarındaki olumlu davranışları gözlemleyecek ve ailelerimiz de çocuklarımızla beraber bilinçlenecek.

Yayın: 11.10.2021 - Güncelleme: 11.10.2021 16:24 - Görüntülenme: 555